• Welcome to ScubaBoard


  1. Welcome to ScubaBoard, the world's largest scuba diving community. Registration is not required to read the forums, but we encourage you to join. Joining has its benefits and enables you to participate in the discussions.

    Benefits of registering include

    • Ability to post and comment on topics and discussions.
    • A Free photo gallery to share your dive photos with the world.
    • You can make this box go away

    Joining is quick and easy. Login or Register now by clicking on the button

Canon S110 with Ikelite housing, buttons not working

Discussion in 'The Canon Corner' started by limbo, Nov 28, 2013.

  1. limbo

    limbo Course Director

    # of Dives: 1,000 - 2,499
    Location: Koh Samui, Thailand
    970
    57
    28
    Just got a new S110 and an Ikelite u/w housing, but the buttons on the back of the housing aren't working, except bottom left (shows the library) and the top right button (vdo). Is this a common problem, any suggestion on how to solve this problem?
     
  2. Alex@nder

    Alex@nder Angel Fish

    # of Dives: 100 - 199
    Location: Shanghai China
    46
    5
    0
    Hi,

    I had the same problem. The issue is a minimal misalignment of the camera in the housing due to the pressure caused by the wheel knob on the camera. This can be counter measured by adding a plastic strip or sth similar underneath the camera on the right bottom hold of the housing. The misalignment will be about a mm or less so you may need to test several different sized plastic plates. i used some old PE packaging containment which had an 90 degree angle built in to give better alignment with the hold of the housing.

    kind regards



    Kind regards
    Alexander
     
    limbo likes this.
  3. limbo

    limbo Course Director

    # of Dives: 1,000 - 2,499
    Location: Koh Samui, Thailand
    970
    57
    28
    Thanks Alexander,

    Much appreciated! Can you elaborate what PE packaging actually is. Thx.
    I will give it a try with some plastic strips! Did you glue them into the housing once you found the right one?
     
  4. Alex@nder

    Alex@nder Angel Fish

    # of Dives: 100 - 199
    Location: Shanghai China
    46
    5
    0
    Hi,

    PolyEthylen. I used an empty contact lens containment. I'll send you tonight a picture how I cut and installed it in the housing. I didn't glue it so far.


    Regards
    Alex@nder
     
  5. limbo

    limbo Course Director

    # of Dives: 1,000 - 2,499
    Location: Koh Samui, Thailand
    970
    57
    28
  6. Alex@nder

    Alex@nder Angel Fish

    # of Dives: 100 - 199
    Location: Shanghai China
    46
    5
    0
    Hi Limbo,
    Please find enclosed picture which shows the plastic strip below the camera. [​IMG]


    Regards
    Alex@nder
     
  7. limbo

    limbo Course Director

    # of Dives: 1,000 - 2,499
    Location: Koh Samui, Thailand
    970
    57
    28

Share This Page