• Welcome to ScubaBoard


  1. Welcome to ScubaBoard, the world's largest scuba diving community. Registration is not required to read the forums, but we encourage you to join. Joining has its benefits and enables you to participate in the discussions.

    Benefits of registering include

    • Ability to post and comment on topics and discussions.
    • A Free photo gallery to share your dive photos with the world.
    • You can make this box go away

    Joining is quick and easy. Login or Register now by clicking on the button

Mares Dive Computer Tech Assistance

Discussion in 'Mares... Just add Water!' started by Zak OHara, May 20, 2008.

  1. ALBASSAM

    ALBASSAM Garibaldi

    # of Dives: 50 - 99
    Location: Riyadh
    4
    0
    1
    Same problem :(
     
  2. -Moe

    -Moe Nassau Grouper

    # of Dives: 50 - 99
    Location: SW Ontario, Canada
    80
    33
    18
    Whenever my Mares Icon gives me a connection error I use the Factory Reset menu option.

    "This option is provided in order to solve some rare cases of connection issues with the PC or Mac. To use it, choose "factory reset" under "settings/about Icon HD". This re-initializes the Icon HD (you don't lose any dives)."

    Does the Smart AI have that option?
     
  3. Roy_W

    Roy_W Solo Diver

    # of Dives: 50 - 99
    Location: France / Switzerland
    19
    12
    3
    I have recently acquired a Quad Air and also a Bluetooth Dive Link. I can get the devices to talk to a the Mares smart phone application but it appears impossible with Window 10.

    Does or has anyone used the new Bluetooth Dive Link and successfully synchronized any device with Dive Organizer.

    I am a programmer/admin and have started to look into the issues, the small application "Bluetooth LE Lab" will speak with the Dive Link adapter so I know that the device is working. I believe, at least for the moment, that Mares have not successfully implemented the Bluetooth LE protocol into their Dive Organizer application, or if they have there must be a bit of Black Magic required to get it talking with the adapter.

    What is actually required to get things running ? I have read the manuals, tried downloading other drivers but have not yet found any information that helps.

    I have also tried on 2 different computers, a desktop with a BT Dongle and a laptop with inbuilt BT, both are running Windows 10 ( 64 bits) , version 1803 and 1809. Dive Organizer fails in both cases.

    Would be glad to help debugging or providing any necessary logs.
     
  4. ALBASSAM

    ALBASSAM Garibaldi

    # of Dives: 50 - 99
    Location: Riyadh
    4
    0
    1
    HI All ,
    I found the solution .
    I use it with Win10 and Dive Organizer 2.25 and update the Matrix computer Matrix V.2.0.Matrix
    For more info please contact.
     
  5. ALBASSAM

    ALBASSAM Garibaldi

    # of Dives: 50 - 99
    Location: Riyadh
    4
    0
    1
    9202697A-D01F-4C07-828D-54405F9BD4A8.jpeg 321A6F58-4F9B-4434-8D38-D8699F22B245.jpeg 9202697A-D01F-4C07-828D-54405F9BD4A8.jpeg Hi i changes the battery for mares puck air with CR 2450 , but when I start it give me in the screen ( boot ) and nothing happens lik


    what does boot mean in mares puk 3 screen ?
     
  6. Ben Jordaan

    Ben Jordaan Garibaldi

    2
    0
    1
    Hi everyone, Does anyone have advice for me? My Mares Icon HD black shows 100% charged when plugged into the charger but drops to 0% when unplugged from the charger. I sent the computer to our local distributor, they replaced the battery but the problem persists. The computer has the latest firmware installed already. Does anyone have any ideas as to what is wrong?
     
  7. johnelrick0897

    johnelrick0897 Angel Fish

    # of Dives: 25 - 49
    Location: Aberdeen, Scotland
    22
    1
    3
    Did you get this issue fixed? I have the exact same problem
     
  8. Diver4242

    Diver4242 Angel Fish

    # of Dives: 200 - 499
    Location: Nazareth, PA
    22
    3
    3
    I have a Mares ICON HD Net Ready dive computer, been using it since I bought it off and on. I recently updated the firmware to the latest and did a freshwater dive yesterday. First dive all went well. I was reviewing the dive info after surfacing and let it sit for a while. I came back and it was beeping and a big message about MOD Exceeded (Max Operating Depth I assume?) It seemed to think it was diving at a depth of 492 feet while it was sitting on a picnic bench. This was at Dutch Springs in Bethlehem PA so no crazy altitude or anything. I had to open it and pull the battery to get it to stop, kep the battery out for hours to do that. Nothing else I could find to do would stop it. How could this happen? Is it a known bug? It was definitely in surface mode when I put it down. Our dive only went to 65 feet and 48 degrees temp at the lowest, about a 45 minute dive. I was upset because I couldn't use it for the second dive.
     
  9. Diver4242

    Diver4242 Angel Fish

    # of Dives: 200 - 499
    Location: Nazareth, PA
    22
    3
    3
    I dove my Mares ICON HD Net Ready again today (Aug 15) and it showed my air pressure but depth stayed at zero the whole dive, hence it didn't think it was underwater, and kept turning off. I had it in dive mode (showed my air pressure). How do I fix this, two ruined days of diving so far, and is anyone monitoring this forum anymore?
     
  10. Para Goon

    Para Goon Solo Diver

    # of Dives: 500 - 999
    Location: Oregon, USA
    42
    4
    8
    If you're still looking for a good alternative, check out subsurface dive log software at the following link
    Subsurface | An open source divelog.
     

Share This Page